Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Внесено зміни до Господарського кодексу в частині вимог до статуту ТОВ і ТДВ: Закон прийнято

Posted 18 2 21

3 лютого, народні депутати прийняли Закон "Про внесення змін до Господарського кодексу України щодо усунення правових колізій у вимогах до статуту товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю" (законопроект № 3497.

Усі законопроекти з пояснювальними записками до них можна знайти в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Законом усунуто існуючу колізію між Законом «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» і Господарським кодексом у частині обов'язкових вимог до статутів ТОВ і ТДВ, яка полягає в тому, що в ГК міститься вимога щодо зазначення в установчих документах вказаних товариств частки учасників товариств у його статутному капіталі, а в Законі «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» її немає.

Також документом:

- виключено з Господарського кодексу положення про необхідність визначення в статуті часток учасників ТОВ і ТДВ;

- визначено, що перелік обов'язкових вимог до статутів ТОВ і ТДВ визначається виключно Законом "Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю".

- встановлено, що статут товариства з обмеженою відповідальністю, товариства з додатковою відповідальністю може також містити інші відомості, що не суперечать ГК.

Перевірка реєстраційних змін компаній 24/7 можлива навіть у період карантину. Тримайте у безпеці свій бізнес разом із системою перевірки та моніторингу бізнес-партнерів CONTR AGENT. Система забезпечує автоматичний моніторинг понад 6,5 млн компаній та ФОП України, оновлення всіх реєстраційних змін компанії та миттєве сповіщення про них. Скористайтеся перевагами тестового доступу системи зараз.